Aktuellt under pandemin

Med anledning av rådande pandemi har vi genomfört ändringar kring våra guidningar. Sedan våren 2020 har vi haft kraftigt minskade våra grupper. Vi konstaterar att det är hälsosamt med promenader och att alla mår bra av frisk luft, men att vi alla behöver hålla avstånd till personer vi inte känner eller umgås nära med i vanliga fall.

Polisens tillståndsenhet har i april 2021 konstaterat att våra stadsvandringar inte en allmän sammankomst. Antalet deltagare på en vandring begränsas inte av pandemilagen med tillhörande begränsningsförordning. Däremot ska vi, precis som alla andra, följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Under vandringen ber vi de som kommer tillsammans att hela tiden stå tillsammans i en mindre grupp. Respektera avståndet till andra, men i synnerhet till oss. Det handlar inte bara om att guiden Gunnar Ekberg, som är +70 ska vara försiktig i sina sociala kontakter. Avståndet är också viktigt att hålla från oss till er då vi talar till er (öppnar munnen hela tiden).

Vi går oftast tidig morgon på söndagar eller helgdagar. Vi har märkt att det är inte är mycket folk på stan då. Vi går också på platser som till stora delar har väldigt lite folk i rörelse i normala fall. Vi har också under vandringarna möjlighet att ringa upp personer som vill stå längre bort från de andra. Hör av dig i förväg i så fall och medtag egna hörlurar.

Vi guidar inte om vi har symptom. Om någon som köpt biljett är sjuk den aktuella dagen betalar vi inte tillbaka pengar. Däremot kan vi erbjuda ny tid senare under året.

Vill du köpa boken Det hemliga Malmö av oss kan du få den försignerad och levererad i samband med vandringen. Boken kostar 300 kronor. Mejla breitnerekberg@gmail.com om du vill beställa en bok. Vi tar swish på 070 607 67 87, dit du också kan skicka meddelanden.

Ring gärna om ni har några frågor!